Dax., Înțelegerea formulelor DAX

Dax - Wikipedia

Mai Dax. Această pornire rapidă este pentru utilizatorii noi care se Power Pivot în proiecte de model Excel sau tabelar creat în instrumentele de date SQL Server. Este menit să vă ofere o introducere rapidă și ușoară a modului în care puteți utiliza Dax.

Analysis Expressions DAX pentru a rezolva o serie de modele de bază de date Musulman de intalnire de nunta probleme de analiză.

Acest subiect include informații conceptuale, o serie de activități pe care le puteți finaliza și câteva teste pentru a testa ceea ce ați învățat. După finalizarea acestui subiect, ar Dax. să aveți o bună înțelegere a celor mai simple concepte fundamentale din DAX.

Ce este DAX? DAX este o colecție de funcții, operatori și constante care pot fi utilizate într-o formulă sau o expresie, pentru a calcula și Dax. returna una sau mai multe valori.

Afirmat mai simplu, DAX vă ajută să creați noi informații din datele aflate deja în modelul dvs.

Introducere rapidă: Aflați noțiunile de bază despre DAX în 30 de minute

De ce este DAX atât de important? Este ușor să creați un registru de lucru și să importați unele date în acesta.

Bazele DAX sunt într-adevăr foarte ușor de înțeles. Mai întâi, primul lucru-DAX nu este un limbaj de programare.

Dar, ce se întâmplă dacă trebuie să analizați datele de vânzări critice din mai multe categorii de produse și pentru intervale de Dax. diferite? Sau aveți nevoie de combinarea datelor importante Dax. inventar din mai multe tabele Dax.

surse de date diferite? Formulele DAX oferă această capacitate și multe alte capacități importante. Învățați cum să creați formulele DAX eficiente vă vor ajuta să beneficiați la maximum de datele dvs.

Atunci când obțineți informațiile de care aveți nevoie, puteți să începeți să rezolvați problemele de afaceri reale care vă afectează linia de bază.

Dax - Wikipedia

Cerințe preliminare Este posibil să fiți deja familiarizat cu crearea de formule în Microsoft Excel. Această cunoaștere va fi utilă în înțelegerea DAX, dar chiar dacă nu aveți nicio experiență cu formulele Excel, conceptele descrise aici vă vor ajuta să începeți să creați formule Dax. și să rezolvați imediat problemele BI din lumea reală.

Dax. Top site- ul de dating german

Ne vom concentra în mod specific asupra înțelegerii formulelor DAX utilizate în calcule. Ar trebui să fiți deja familiarizat cu conceptele fundamentale ale ambelor coloane și măsuri calculate numite și câmpuri calculateambele fiind descrise în Power Pivot ajutor. De asemenea, ar trebui să fiți familiarizat cu Power Pivot din mediul și instrumentele de elaborare în Excel.

Exemplu de registru de lucru Cea mai bună metodă de a învăța DAX este să creați câteva formule de bază, să le utilizați cu câteva Dax. efective și să vedeți Dax. pentru dvs.

Data Analysis Expressions (DAX) în PowerPivot

Exemplele și activitățile de aici utilizează registrul de lucru de exemplu contoso. După ce ați descărcat registrul de lucru pe computer, deschideți-l, Dax. deschideți fereastra Power Pivot. Să începem! Vom încadra DAX în jurul a trei concepte fundamentale foarte importante: sintaxă, funcții și context.

DAX (indice) - Wikipedia

Bineînțeles, există și alte Dax. importante în DAX, dar înțelegerea acestor trei concepte va Dax. cea mai bună fundație pentru a vă construi abilitățile DAX. Sintaxă Înainte de a vă crea propriile formule, să aruncăm o privire la sintaxa de formulă DAX. Sintaxa include diferitele elemente care alcătuiesc o formulă sau mai Dax., modul în care Dax. scrisă formula. Toate formulele care calculează o valoare vor începe cu semnul egal. Coloana la care se face referire [SalesAmount] conține valorile din care dorim să scădem.

O referință de coloană într-o formulă este întotdeauna înconjurată de paranteze []. Spre deosebire de formulele Excel care fac referire la o celulă, o formulă DAX face întotdeauna referire la o coloană.

Operatorul matematic pentru scădere. Dax. la care se face referire [TotalCost] conține valorile pe care doriți să le scădeți din valorile din coloana [SalesAmount]. Atunci când încercați să înțelegeți cum să citiți o formulă DAX, este deseori util să detaliați fiecare element într-o limbă pe care o gândiți și să vorbiți în fiecare zi. Să aruncăm o privire la un alt tip de formulă, unul care este utilizat într-o măsură: Această formulă include următoarele elemente de sintaxă: Suma Dax.

de măsură pentru suma vânzărilor. Formulele pentru măsuri pot include numele măsurii, urmat de un colon, urmat de formula de calcul.

Atunci când se calculează, acesta va returna un rezultat. Dax. afla mai multe despre funcțiile ulterioare. Paranteze înconjoară unul sau mai multe argumente. Toate funcțiile necesită cel puțin un argument. Un argument trece o valoare la o funcție. Tabelul de FactSales la care se face referire.

Dax. Dubai gratuit site- ul de dating

Coloana la care se Dax. referire [SalesAmount] în tabelul FactSales. Cu acest argument, funcția SUM știe pe ce coloană să agregați o sumă. Atunci când sunt plasate în zona de fixare a valorilor dintr-o listă de câmpuri PivotTable, această măsură calculează Dax. returnează valorile definite de fiecare celulă din raportul PivotTable, de exemplu, de pe telefoanele mobile din SUA.

Observați că există câteva lucruri diferite despre această formulă, comparativ cu formula pe care am utilizat-o pentru coloana calculată de margine.

În special, am introdus o funcție, SUM. Funcțiile sunt formule pre-scrise care facilitează efectuarea calculelor și manipulărilor complexe cu numere, date, timp, text și altele.

Dax. Cauta? i o munca ca o menajera

Spre deosebire de coloana calculată anterior, vedeți coloana [SalesAmount] a fost precedată de tabelul FactSales în care aparține coloana. Acesta este cunoscut ca un nume de coloană complet calificat, în care include numele coloanei precedat de numele tabelului. Coloanele la care se face Dax. în același tabel nu necesită ca numele tabelului să fie inclus în formulă.

Acest lucru poate face formule lungi care fac referire la mai multe coloane mai scurte și mai ușor de citit. Cu toate acestea, este o practică bună Dax. includeți întotdeauna numele tabelului în formulele de măsură, chiar și atunci când sunteți în același tabel.

Notă: Dacă numele unui tabel conține spații, cuvinte cheie rezervate sau caractere nepermise, trebuie Dax. încadrați numele tabelului în ghilimele simple. De asemenea, trebuie să includeți numele de tabele în ghilimele dacă numele conține caractere în afara intervalului de caractere ANSI alfanumeric, indiferent dacă setările regionale acceptă setul de caractere sau nu.

Este foarte important ca formulele să aibă sintaxa corectă. În majoritatea cazurilor, dacă sintaxa nu este corectă, se va returna o eroare de sintaxă. În alte cazuri, sintaxa poate fi corectă, dar valorile Dax. pot să nu fie ceea ce așteptați.

  • Intalniri de senior gratuite
  • Он не мог сказать, сколько - пятьдесят, пятьсот или тысяча, - но в ее глазах он чувствовал мудрость и глубину жизненного опыта, знакомую по встречам с Джезераком.
  • Intalnirea femeii in Nouakchott

Power Pivot și instrumentele de date SQL Server include IntelliSense; o caracteristică utilizată pentru a Dax. formule corecte sintactic, ajutându-vă să selectați elementele corecte.

Să creăm o formulă simplă. Această activitate vă va ajuta să Dax. mai departe sintaxa de formulă și modul în care caracteristica IntelliSense din bara de formule vă poate ajuta. Activitate: crearea unei formule simple pentru o coloană calculată Dacă nu vă aflați deja în fereastra Power Pivot, în Excel, în panglica Power Pivot, faceți clic pe Power Pivotfereastră. Defilați la coloana din dreapta, apoi în antetul coloanei, faceți clic pe Adăugare coloană.

Faceți clic în bara Dax. formule din partea de sus a ferestrei proiectant model.

Dax. Dating site- uri cadre.

Cursorul apare acum în bara de formule. Bara Dax. formule este locul unde puteți să tastați o formulă pentru o coloană calculată sau un câmp calculat.

Să luăm un moment pentru a vedea cele trei butoane din partea stângă a barei de formule. Atunci când cursorul este activ în bara de formule, aceste trei butoane devin active. Butonul din stânga, X, este pur și simplu un buton anulare. Mergeți mai departe și faceți clic pe acesta. Cursorul nu mai apare în Dax. de formule, iar butonul Anulare și butonul bifă nu mai apar. Mergeți mai departe și faceți clic din nou pe bara de formule.

Butonul Anulare și butonul marcaj de bifare reapar acum.

DAX (indice)

Acest lucru Dax. că sunteți gata să începeți să introduceți o formulă. Butonul marcaj de selectare este butonul Verificare Site- ul dating in Coasta de Filde?. Nu face mult până când nu ați introdus o formulă. Ne vom întoarce la ea în scurt timp.

Dax. Cautarea bra? ara de argint

Faceți clic pe butonul FX. Veți vedea că apare o casetă de dialog nouă; caseta de dialog Inserare funcție. Caseta de dialog Inserare funcție este cea mai simplă modalitate de Dax.

începe să introduceți o formulă DAX.

  • Site- ul dating Nimes.
  • По этому экрану проплыл каждый квадратный дюйм внешней стены Диаспара.
  • Intalnire de fericire online

Interesantrecenzii